Betere communicatie met de Persoonlijke Internetpagina (PIP)

JOIN biedt een platform waarmee je snel en transparant kunt communiceren met je inwoners: de Persoonlijke Internetpagina, of kortweg PIP. Via deze cloud-oplossing kunnen inwoners online producten aanvragen en meldingen, klachten en complimenten doorgeven. Deze kun je vanuit dit platform eenvoudig oppakken en behandelen, waarbij je je inwoners op de hoogte houdt via het platform.

Digitale dienstverlening

De Persoonlijke Internetpagina van JOIN helpt je je klanten digitaal van dienst te kunnen zijn. Op deze persoonlijke internetpagina kunnen inwoners altijd zelf hun persoonlijke informatie inzien, zoals hoe zij staan ingeschreven in de gemeente of wat de status van hun aanvraag is. Daarnaast kunnen ze ook online producten, zoals vergunningen, bij je aanvragen. Uiteraard allemaal in een beveiligde omgeving met DigiD. 

  • Verbeterde communicatie
    Inwoners kunnen gemakkelijker, 24/7 een aanvraag, melding, klacht of compliment indienen. Bovendien kun je hen proactief op de hoogte houden over de voortgang van hun aanvragen. Als je inwoners gebruikmaken van de Persoonlijke Internetpagina om hun aanvragen in te zien en online te volgen, zal ook het aantal verzoeken dat via de email, post of telefonisch binnenkomt, flink worden teruggebracht.

  • Sneller
    Je kunt zaken sneller en transparanter afhandelen. Zodra de aanvraag via het e-formulier is ontvangen, wordt het proces direct en automatisch opgestart in het zaaksysteem van JOIN. Onze ervaring laat zien dat aanvragen aanzienlijk sneller worden behandeld.

  • Veilig
    De Persoonlijke Internetpagina is beveiligd met een DigiD inlog, van de Nederlandse overheid. Wij maken gebruik van een groepsaansluiting waardoor je zelf geen assessments meer hoeft uit te voeren. Bovendien zorgt dit er ook voor dat de aanvraag al gedeeltelijk van tevoren kan worden ingevuld, zodat er geen onnodige fouten of onvolledigheden in het formulier worden gemaakt.

Meer weten over onze Persoonlijke Internetpagina (PIP)?

Laat gerust je gegevens achter, we vertellen je er graag meer over!