Supersnel zoeken & vinden met JOIN Search 

Vind snel en eenvoudig je zaken, documenten en bestanden terug in het Zaaksysteem van JOIN  door middel van slimme zoekalgoritmen.

 

Het Zaaksysteem van JOIN is geoptimaliseerd voor snel en betrouwbaar zoeken en vinden. Een goed informatiesysteem bevat niet alleen optimale functies voor het veilig en betrouwbaar opslaan van (grote hoeveelheden) informatie, maar moet ook beschikken over perfecte mogelijkheden voor het beschikbaar stellen van deze informatie.

Met de nieuwe zoekmachine in het Zaaksysteem van JOIN stellen wij je in staat om sneller en eenvoudiger informatie te vinden. Daardoor kun je klanten sneller te woord staan en verloopt het proces om vergunningen te verlenen een stuk efficiënter. Hiervoor maakt het zaaksysteem onder de motorkap gebruik van de wereldwijd toegepaste zoekalgoritmen van Elastic Search.

 

Interface en gebruikersgemak

Er zijn vele aanpassingen gedaan om het gebruikersgemak en de uitstraling van JOIN Search te vergroten. Allereerst is er voor het zoeken nog maar één zoekingang van waaruit je kunt zoeken naar informatie in het Zaaksysteem van JOIN. Vanuit de zoekopdracht worden de zoekresultaten op een overzichtelijke manier weergegeven. Vanuit dit scherm kun je direct doorklikken naar een zaak of document, of gebruik maken van de standaard filters (bijvoorbeeld alleen filteren op zaken of vergaderingen).

 

Snelheid 

Met de nieuwe zoekmachine hebben we de snelheid van zoeken flink verbeterd. Bij het zogenaamde ‘full tekst-zoeken’ krijg je je zoekresultaten snel gepresenteerd en zijn lange wachttijden verleden tijd. Binnen enkele milliseconden vind je de resultaten terug.


Zaakgericht zoeken

Met het nieuwe zoeken is het mogelijk om direct te filteren op zaakdocumenten, zonder restricties. Daarnaast wordt bij het openen van het zaken- en zaakdocumentenmagazijn direct de laatste toegevoegde zaken (ongeacht het zaaktype, maar met inachtneming van de autorisaties) weergegeven in het resultaatscherm. 


Betrouwbaarheid

Waar de filterresultaten in lijstweergave (boeken, werkvoorraad) altijd gebaseerd zijn op de geselecteerde sortering van de eindgebruiker (vaak op volgnummer), wordt de volgorde van zoekresultaten in het Google-achtig zoeken bepaald door andere factoren. In de oude full tekst-zoekfunctie was dit onderbelicht waardoor vaak niet de meest relevante resultaten bovenin de pagina werden getoond.

Met de nieuwe zoekmachine zijn we in staat om zogenaamde “relevance ranking” toe te passen. Het zoekalgoritme maakt van verschillende criteria gebruik om de score van het zoekresultaat (de meest relevante zaak bovenaan de lijst) zo goed mogelijk te kunnen bepalen. Denk dan bijvoorbeeld aan de plek waar de combinatie van zoekwoorden is gevonden (een zaak scoort bijvoorbeeld beter dan een document), hoe vaak het woord voorkomt in een registratie of bestand en de datum waarop het bestand of de registratie is gewijzigd of toegevoegd.

 

Laatst gebruikte zoekopdrachten

De eindgebruiker ondersteunen we met de laatst gebruikte zoekopdrachten om een juiste zaak of document te vinden. Dit wordt ook wel “fuzzy search” genoemd.JOIN Search suggesties

 

Tot slot is het mogelijk om zogenaamde exacte zoekopdrachten uit te voeren. Zoek je bijvoorbeeld op Rene, dan tonen we ook resultaten waarbij Rene of René resultaten oplevert. Zoek je echter op het exacte woord René, dan worden alleen deze resultaten getoond. De zoekfuncties die je van ons gewend bent (bijvoorbeeld het zoeken op datumbereik, AND, OR etc.), zijn uiteraard nog altijd beschikbaar.

 

Beschikbaar

JOIN Search is beschikbaar vanaf JOIN versie 6.16. Om dit te activeren dient er een installatie te worden uitgevoerd op je JOIN Server. Voor meer informatie over de kosten van het nieuwe zoeken en de werkzaamheden die wij voor je uitvoeren kun je contact opnemen met je accountmanager. Of laat gewoon je gegevens achter in onderstaand formulier, dat kan natuurlijk ook!

Maak je gebruik van JOIN Cloud, dan is het gebruik kosteloos.

 

 

Meer weten?

Wil je meer weten over JOIN Search? Laat gerust je gegevens achter, we vertellen je er graag meer over!