Veilig, betrouwbaar en snel inloggen

Single Sign-on in JOIN

Federatieve authenticatie biedt de gebruiker een betrouwbare, veilige en gebruiksvriendelijke methode voor het eenmalig aanmelden in JOIN. Het stelt organisaties in staat om zowel het beheer van gebruikers en het centraal inloggen in alle applicaties centraal te organiseren. Voor de gebruiker resulteert dit in een herkenbaar loginscherm voor alle applicaties.

Jij kiest het beveiligingsprotocol 

JOIN Zaak & Document en JOIN Klantcontact ondersteunen drie verschillende beveiligingsprotocol: WS-FED, SAML en OpenID Connect (OIDC). Hiermee is het mogelijk om gebruik te maken van Microsoft's ADFS of Azure AD, maar ook van andere identity-providers:

  WS-Fed SAML OIDC
Azure AD
ADFS
HelloID
SURFconect

Op onze Wiki vind je een volledig overzicht van de mogelijkheden per indenty provider.

 

Toegangsbeheer centraal geregeld

Met federatieve authenticatie is de toegang tot applicaties per gebruiker centraal aan te sturen. In het geval van ADFS en Azure AD verloopt dit via de Active Directory. In deze Active Directory worden alle gegevens van de gebruiker vastgelegd (zoals naam, telefoonnummer en e-mailadres), maar kunnen ook applicatierechten worden toegekend.

ADFSHet inlogscherm zoals wij dat intern bij Decos hebben ingericht.

 

Aan de slag met Single Sign-on

Om gebruik te maken van federatieve authenticatie heeft u een licentie nodig. Onze technisch consultants verzorgen de implementatie. Zij activeren de licentie, configureren het protocol, de endpoints, etc en begeleiden de test, acceptatie en oplevering. Bovendien verzorgen zij de benodigde documentatie.

 

Vragen over Single Sign-On in JOIN?

We helpen je graag verder! Je kunt voor vragen altijd terecht bij je accountmanager, of vul onderstaand formulier in.