Veilig, betrouwbaar en snel inloggen

ADFS in JOIN


ADFS staat voor Active Directory Federation Services en is ontwikkeld door Microsoft. Het stelt organisaties in staat om zowel het beheer van gebruikers (Active Directory) en het centraal inloggen in alle applicaties (zowel binnen als buitenshuis) centraal te organiseren. ADFS biedt de gebruiker een betrouwbare, veilige en gebruiksvriendelijke methode voor het eenmalig aanmelden in de bedrijfsapplicaties.

Meer informatie over authenticatie in JOIN vind je op onze wiki.

 


ADFS en Active Directory

ADFS maakt gebruik van de Active Directory van de organisatie. In deze active directory worden centraal alle gegevens van de gebruiker vastgelegd (zoals naam, telefoonnummer en e-mailadres), maar kunnen ook applicatierechten worden toegekend. In combinatie met ADFS kunnen organisaties op deze manier zowel de toegang als authenticatie (login) centraal regelen. Er hoeft dus niet meer per applicatie te worden geregeld wie op welke manier mag inloggen, dit vindt allemaal plaats binnen ADFS.

 

ADFS en JOIN

Met ADFS wordt het daarnaast mogelijk om ook in te loggen in applicaties, die buiten het netwerk van de klant actief zijn. In het geval van JOIN kun je dan bijvoorbeeld denken aan JOIN Zaaktypen, JOIN Agenderen, JOIN Mobile, JOIN Zaak & Document (private cloud), JOIN Klantcontact (private cloud) en Fixi. Andersom kan natuurlijk ook: wanneer de eindgebruiker zich buiten het organisatienetwerk bevind, is het met ADFS mogelijk in te loggen in de applicaties die zich binnen het netwerk bevinden.

ADFS is geen vervanging van de LDAP-integratie, met name wanneer jouw organisatie ADFS in een on-premise omgeving gebruikt.

 

ADFSHet ADFS-inlogscherm zoals wij dat intern bij Decos hebben ingericht.

 

ADFS en Single Sign On

Bijkomend voordeel voor de eindgebruiker is dat de loginschermen altijd gelijk zijn. De applicatie stuurt de gebruiker namelijk direct door naar het ADFS loginscherm (dat helemaal kan worden ingericht naar de look & feel van de organisatie) in plaats van het loginscherm van de betreffende applicatie. De gebruiker kan met zijn e-mailadres en wachtwoord inloggen in alle applicaties die zijn aangesloten op ADFS. Denk hierbij ook aan bijvoorbeeld Outlook.

Tot slot, met ADFS wordt ook Single Sign On ondersteund: de gebruiker hoeft zich niet meer iedere keer aan te melden als hij zich al heeft aangemeld op het bedrijfsnetwerk.

De integratie met ADFS wordt ondersteund voor de browsers Chrome, Edge en Firefox.

 

Vragen over ADFS in JOIN?

Heb je vragen of wil je aan de slag met ADFS in JOIN? We helpen je graag verder!
Je kunt voor vragen altijd terecht bij je accountmanager, of vul onderstaand formulier in.