Integratie WhatsApp in JOIN Klantcontact

Facebook (eigenaar van WhatsApp) heeft onlangs bekend gemaakt dat alle aanbieders van niet officieel goedgekeurde koppelingen voor 7 december 2019 moeten stoppen met het gebruik daarvan. Decos heeft daarom besloten om de WhatsApp-ondersteuning in JOIN Klantcontact per vrijdag 6 december uit te schakelen. Gelukkig zijn er ook positieve ontwikkelingen: de officiële API van WhatsApp is vrijgegeven. Hiervoor heeft Facebook officiële aanbieders aangewezen, waarmee wij inmiddels een contract hebben afgesloten. We verwachten binnenkort te starten met de realisatie van het koppelvlak.

Wel is het zo dat er nog steeds screening van nieuwe klanten plaatsvindt. Met name organisaties met een politieke inslag, waar gemeenten nu nog onder geschaard worden, worden nog niet geaccepteerd. WhatsApp komt mogelijk in januari 2020 met een update van de gebruikersvoorwaarden, waardoor het ook voor gemeenten toegestaan wordt om de officiële API te gebruiken. Wij blijven deze ontwikkelingen uiteraard volgen.

Gelukkig heeft JOIN Klantcontact sinds dit jaar ook een eigen chatmodule. Deze module biedt een chatfunctie die te integreren is op bijvoorbeeld de gemeentewebsite.

Wil je meer weten over de chatmodule?

We hebben een whitepaper geschreven met meer informatie. Deze delen we graag met je.